Tetthetsmåling

Vi tar på oss tetthetskontroller i hele Norge!

Luftlekkasjer i bygg utgjør en stor andel av varmetapet, dette gjør at bygget må bruke mer energi på oppvarming. Luftlekkasjer i bygg kan også bidra til forhøyet fare for kondens som kan føre til råte og soppskader. Derfor er det strenge krav til hvor tette bygg skal være. I bygg med balansert ventilasjon kan luftlekkasjer føre til ubalanse i ventilasjonsanlegget.

En tetthetsmåling vil avdekke hvor tett bygget er og gjennom et termokamera kan lekkasjer bli lokalisert. Når lekkasjene er lokalisert er det en rekke tiltak som kan iverksettes for å tette bygget bedre. Dette kan være en meget god investering for å da kunne bruke mindre energi på oppvarming.

Tetthetsmåling, også kalt trykktest, trykkmåling, trykkontroll eller tetthetsprøving er en metode som brukes for å måle hvor tett en konstruksjon er. Dette er i praksis den eneste metoden for å måle hvor mye luft som går gjennom en konstruksjon.

I forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK) er det krav til hvor tett et bygg skal være. For å finne ut hvor tett bygget er benyttes en tetthetsmåling. Tetthetsmåling dokumenterer hvor tett byggets klimaskjerm er, altså hvor tett vegger, tak og vinduer er i sin helhet.

Vårt utstyr

Vi har utstyr til å trykkteste bygg på 90 000m3 - 100 000m3 og termograferingsutstyr.

Med lang erfaring innen bygg og problemstillinger rundt tetthet, mulige lekkasjepunkter og bygningsfysikk kan vi tilby tetthetsmåling og eventuelle løsninger om tettheten ikke er tilstrekkelig.

Ta kontakt i dag om du trenger tetthetsmåling eller har spørsmål om hvordan vi kan gjøre ditt bygg mer tett. Vi er sertifisert, konkurransedyktig på pris, leverer kvalitet og er fleksible på tid og sted.

Ta kontakt idag for en uforpliktende prat!

Vi hører gjerne fra deg! Klikk deg videre via en av knappene under, så høres vi.